Concurs de desen : „Vreau sa fiu cercetător”

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, plasmei şi Radiaţiei, Institutul de Fizică Atomică şi Universitatea din Bucureşti invită elevii pasionaţi de ştiinţă la un concurs cu tema „Vreau sa fiu cercetător”. Concursul va avea loc în cadrul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor 2013”, în Bucureşti.

La acest concurs poate participa orice elev sau grupuri de elevi (maxim 5 participanţi), precum şi orice persoană pasionată de ştiinţă care nu desfăşoară activitate de cercetare, menţionând categoria la care participă.

Participanţii pot fi din următoarele categorii: elevi din ciclul primar (clasele I – IV), elevi din ciclul gimnazial (clasele V-VIII), liceeni (clasele IX – XII) şi adulţi.

Temele desenelor pot fi din oricare din domeniile: matematică, informatică, chimie, fizică, ştiinţe inginereşti, ştiinţa materialelor, ştiinţele pământului, biologie, ecologie, medicina, ştiinţele vieţii aplicate, biotehnologii, ştiinţe sociale şi economice sau ştiinţe umaniste.

Lucrările trebuie scanate şi trimise la adresa noapteacercetatorilor2013@gmail.com până la data de 19.09.2013. E-mailul va fi însoţit de titlul „Vreau să fiu cercetător”. Totodată lucrările trebuie să fie în format jpg, cu rezoluţia maximă de 2 M şi rezoluţia minimă de 800 px pe latura cea mare.

E-maiul trebuie să fie însoţit şi de următoarele informaţii:

  • numele, prenumele;
  • categoria de vârsta, respectiv clasa, unde este cazul; pentru grupurile de elevi, este necesar ca acestia sa faca toti parte din aceeasi categorie;
  • titlul lucrarii, in concordanta cu tematica aleasa.

 

Elevii trebuie, de asemenea, să menţioneze unitatea de învăţământ şi profesorul coordonator, precum şi datele de contact ale acestora (adresa poştală a unităţii de învăţământ, adresa de e-mail a profesorului coordonator, telefon). Totodată trebuie menţionată şi asumarea originalităţii lucrării înscrise în concurs.

 

Pentru validarea înscrierii, este necesară transmiterea desenului în original prin poştă, la adresa “Institutul de Fizica Atomică, Strada Atomiştilor nr. 407, Măgurele, Judeţ Ilfov, 077125”, până la data de 19 septembrie 2013 (data poştei). Formatul maxim admis este A3. Opţional se pot trimite şi fotografii cu momente din realizarea desenului.

Pe site-ul: http://noapteacercetatorilor.uaic.ro, se va publica lista participantilor al căror desen a fost selectat pentru expoziţia ce se desfăşoara pe Platforma de Fizica de la Măgurele, în limita a 120 de imagini, anunţul va fi făcut pe data de 21.09.2013.

Premierea va avea loc pe categorii de vârsta, pe data de  27 septembrie 2013 la „Noaptea Cercetătorilor” – Măgurele, Bucureşti. Premiile vor fi în valoare totală de 3000 de lei, de asemenea toţi participanţii vor primi diplome de participare. Primii zece participanţi înscrişi vor primi premii educaţionale. Totodată cei ale căror desene au fost selecţionate pentru expoziţia ce se va desfăşura la Platforma de Fizică de la Măgurele vor fi fotografiaţi alături de lucrarea lor şi vor primi fotografia alături de sigla evenimentului prin e-mail.

Câştigătorii fiecărei categorii vor primi produse constând în echipamente electronice adecvate vârstei

Jurizarea va fi efectuată de reprezentanţi ai organizatorilor. Totodată organizatorii vor asigura suportul logistic pentru desfăşurarea expoziţiei.

Pentru întrebări şi informaţii cei care doresc să participe pot trimite un mesaj la adresa noapteacercetatorilor2013@gmail.com.

Citiți regulamentul complet aici.

Find more like this: Concursuri, Noutăţi


Comments are closed.