Concurs de prelegeri libere “Ştiinţa pe înţelesul tuturor”

Institutul Naţional de Cercetre-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, plasmei şi Radiaţiei, alături de Institutul de Fizica Atomică si Facultatea de Fizică din cadrul Universitatăţii din Bucureşti invită elevii de gimnaziu şi de liceu la un concurs menit să-i apropie de fascinanta lume a ştiinţei.

Prelegerile pot fi din următoarele domenii: matematică, fizică, chimie şi biologie şi pot conţine interpretări, oricât de personale, ale unor concepte din domeniile enumerate mai sus, prezentate într-o maineră ştiinţifică, dar la nivelul adecvat vârstei.

Înscrierile se vor face trimiţând un rezumat de 1500 de caractere (inclusiv spaţiile) care să reflecte tema ce se doreşte a fi abordată în cadrul prelegerii. Textele pot fi trimise la adresa noapteacercetatorilor2013@gmail.com cu titlul “Ştiinţa pe înţelesul tuturor”. Fişierele trebuie sa fie în format doc. Şi să conţină următoarele informaţii:

  • Numele şi prenumele,
  • Clasa, respectiv categoria de vârstă
  • Şcoala de provenienăa şi profesorul coordonator
  • Adresa poştală de corespondenţă, precum şi adresa de e-mail a participantului şi a profesorului coordonator.

De asemenea, participanţii vor menţiona în e-mail faptul că îşi asumă originalitatea rezumatelor şi a prelegerilor în extenso; înscrierile care nu vor fi însoţite de această menţiune vor fi considerate nule de drept.

Participanţii îşi vor declara explicit disponibilitatea de a susţine prelegerea pe 27 septembrie, în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor din Bucureşti. Durata unei prelegeri va fi de maxim 5 minute.

Înscrierile vor fi avea loc în perioada 3 septembrie – 18 septembrie 2013. Vor fi selectaţi 10 participanţi pentru fiecare categorie în perioada 19 – 20 septembrie. Participanţii care vor fi selectaţi urmând să fie notificaţi pe data de 20 septembrie. Lista finală şi programul va fi publicat de data de 23 septembrie.

Juriul va fi alcătuit reprezentanţi ai organizatorilor, iar premiile vor consta în produse educaţionale în valoare totală de 3500 de lei, urmând ca toţi participanţii să primească diplome de participare.

Citiți regulamentul de participare aici.

Find more like this: Concursuri, Noutăţi


Comments are closed.