Concurs desene “Vreau sa fiu cercetator”

Lista castigatorilor concursului de desene

 

REGULAMENT DE PARTICIPARE

1.     Organizatori

Concursul este organizat de Institutul National de Cercetre-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, plasmei si Radiatiei, Institutul de Fizica Atomica si Universitatea Bucuresti – Facultatea de Fizica, in cadrul evenimentului „Noaptea Cercetatorilor 2013”.

 1. Participanţi

Poate participa orice elev sau grup de maxim 5 elevi, precum si orice persoană pasionata de stiinta care însă nu desfaşoară activitate de cercetare, mentionand categoria la care participa (care nu poate fi inferioara varstei participantului), conform urmatoarelor categorii:

 1. Elevi ciclul primar – claselel I-IV
 2. Elevi ciclul gimnazial – clasele V-VIII
 3. Liceeni – clasele IX-XII
 4. Adulti

 

 1. Temele de concurs

Desenele vor fi realizate intr-o maniera personala si vor reflecta conceptia participantului asupra activitatii de cercetare, din oricare din domeniile: Matematica, Informatica, Chimie, Fizica, Stiinte Ingineresti, Stiinta materialelor, Stiintele pamantului, Biologie, Ecologie, Medicina, Stiintele vietii aplicate, Biotehnologii, Stiinte Sociale si Economice, Stiinte Umaniste.

 

 1. Cum mă inscriu?
 • Inscrierile se vor realiza prin trimiterea ca si atasament la adresa de e-mail noapteacercetatorilor2013@gmail.com a desenului scanat, pana la data de 19.09.2013. Participantii vor utiliza ca si titlu al e-mailului numele concursului: “ Vreau sa fiu cercetator”.
 • Fișierele vor avea format .jpg, cu rezoluția maximă de 2M, iar rezoluția minimă de 800 px pe latura cea mai mare, si vor contine obligatoriu urmatoarele informatii:
  • Numele, prenumele;
  • Categoria de vârsta, respectiv clasa, unde este cazul; pentru grupurile de elevi, este necesar ca acestia sa faca toti parte din aceeasi categorie;
  • Titlul lucrarii, in concordanta cu tematica aleasa.
  • Pentru primele 3 categorii de concurs, participantii vor mentiona in textul e-mailului unitatea de invatamant si profesorul coordonator, precum si datele de contact ale acestora (adresa postala a unitatii de invatamant, adresa de e-mail a profesorului coordonator, telefon)
  • In vederea respectarii acordurilor europene privind drepturile de autor, participantii vor mentiona in e-mail ca isi asuma originalitatea desenelor; inscrierile care nu vor fi insotite de aceasta mentiune vor fi considerate nule de drept.
  • Pentru validarea inscrierii, este necesara transmiterea desenului in original prin posta, la adresa “Institutul de Fizica Atomica, Strada Atomistilor nr. 407, Magurele, Judet Ilfov, 077125”, pana la data de 19 septembrie 2013 (data postei). Formatul maxim admis este A3.
  • Optional, participantii pot trimite si fotografii din timpul realizarii desenului (maxim 2 imagini .jpg, cu rezoluția maximă de 2M, iar rezoluția minimă de 800 px pe latura cea mai mare, respectiv in format printat maxim 13×18 cm).
 1. Calendarul concursului

ü  Înscrieri: 0.09.2013 – 19.09.2013

ü  Jurizarea desenelor: 20.09.2013

ü  Anuntarea, pe site-ul: http://noapteacercetatorilor.uaic.ro, a listei participantilor al caror desen a fost selectat pentru expozitia ce se desfasoara pe Platforma de Fizica de la Magurele, in limita a 120 de imagini: 21.09.2013

ü  Premierea pe categorii de varsta: 27 septembrie 2013, Noaptea Cercetătorilor – Magurele, Bucuresti

ü  Publicarea pe site-ul http://noapteacercetatorilor.uaic.ro a numelor castigatorilor: 30.09.2013

 1. Jurizare

Desenele vor fi analizate de o comisie de evaluare constituită din reprezentanţi ai organizatorilor.

 1. Utilizarea desenelor si fotografiilor, copyright

Participanţii cedează organizatorilor dreptul de a le reproduce desenele si fotografiile numai în scopul promovarii evenimentului Noaptea cercetătorilor; organizatorii garantează menţionarea numelui realizatorilor alături de lucrările reproduse. Desenele si fotografiile nu vor fi folosite pentru obţinerea de foloase materiale pentru organizatori sau terţi, iar toate drepturile de autor ramân în posesia autorilor.

 1. Premii
 • Toti participantii si profesorii coordonatori vor primi diplome de participare la concurs. Toate desenele participante vor fi expuse on-line pe site-ul: http://noapteacercetatorilor.uaic.ro/.
 • Primii 10 participanti inscrisi pentru fiecare categorie (desemnati in ordine cronologica a trimiterii desenelor la adresa de e-mail mentionata) vor fi premiati cu produse educaţionale.
 • Participantii al caror desen a fost selectat pentru expozitia ce se desfasoara pe Platforma de Fizica de la Magurele vor fi premiati cu produse educaţionale si vor fi fotografiati alaturi de desenul expus. Fotografiile personalizate cu sigla evenimentului vor fi trimise participantilor in format electronic pe adresa de e-mail furnizata la inscriere.
 • Castigatorii fiecarei categorii vor primi premii constand in echipamente electronice adaptate varstei.
 • Valoarea totala a premiilor este de aproximativ 3000 lei.

 

 1. Alte precizări

Organizatorii vor asigura suportul logistic pentru expunerea in mediul real si virtual al desenelor, conform regulamentului.

Nerespectarea uneia din condiţiile sus menţionate atrage după sine descalificarea concurentului sau a lucrării respective.

Inscrierea in concurs implica acceptarea integrala de catre participanti a condiţiilor prezentului regulament.

 

Pentru orice întrebări cu privire la regulamentul concursului trimiteţi un mesaj la adresa noapteacercetatorilor2013@gmail.com.

Detalierea premiilor:

Toti participantii si profesorii coordonatori vor primi diploma de participare.
Premiul de participare consta in pix, caiet, calendar cu structura anului scolar, punga – toate personalizate cu sigla evenimentului.
Pentru primii 10 participanti de la fiecare sectiune se adauga la premiul de mai sus un DVD educational: Da Vinci learning.
Castigatorii mentiunilor speciale primesc de asemenea un tricou inscriptionat Noaptea Cercetatorilor.
Premiul I consta intr-un aparat foto digital Canon.